Tips voor een betere werkplaats thuis

zit-sta-bureau

Stel je voor. Je zit achter je bureau te werken, wat het ook mag zijn; opeens merk je dat je moe wordt, niet mentaal moe maar fysiek moe. Je voelen gestrekt en niet meer comfortabel. Dit is niet een goed teken, vaak betekent dit niet dat je te hard gewerkt hebt maar dat je werkplaats niet comfortabel is. Misschien is je bureau niet comfortabel? Misschien zit je niet goed? Het is moeilijk te zien, maar met nadenken kan je snel oplossingen vinden. Denk bijvoorbeeld aan een zit-sta bureau, want misschien werkt staan beter voor het werk dat je doet? Een comfortabele stoel is zeker aangeraden als het wel moet.

Comfortabel zijn en je prestatie

Het kan al duidelijk voor je zijn, maar waarom is comfortabel zijn zo belangrijk? Je doet je werk het beste als je comfortabel bent. Een voorbeeld waarbij iedereen zich wel in kan zien is stress, stress is een vorm van mentale oncomfortabel zijn, waarbij je vaak minder goed je best doet. Het werkt hetzelfde bij fysieke comfort, als het niet is zoals het hoort ga je minder hard je best doen. Mijn tip? Bekijk je opties, misschien is een zit sta bureau elektrisch handig voor je, als je steeds een andere hoogte wilt van je bureau. Want comfortabel zijn werkt bijna nooit hetzelfde.

Waarop kan je nog meer verbeteren?

Naast dat je je werkplaats een make over geeft kan je ook kijken naar hoe je mentale comfort verbetert. Denk bijvoorbeeld aan stijl, niet stijl als in posters overal, maar stijl als in de juiste kleur. Objecten die op de juiste plaats staan en een schone kamer. Dit zijn maar een aantal tips, de echte manier om je kamer te verbeteren kan alleen jij beantwoorden, want we hebben allemaal eigen voorkeuren en eigen ideeën van “Goed”. In ieder geval, ik wens je succes, en als je meer hulp nodig hebt raad ik aan om een expert hulp te vragen!