De vele voordelen van koolstofweefsel

Koolstofweefsel heb je in verschillende maten en soorten, met elk hun eigen specificaties. Je ziet deze soort weefsels vooral terug komen in de composieten industrie. Waarbij carbon weefsels in combinatie met verschillende andere producten worden verweven.

Specificaties van koolstofweefsel
Koolstofweefsel, ook wel carbon genoemd, is zo geweven dat er een hoge treksterkte kan worden gewaarborgd. Daarnaast heeft het een hoge stijfheid, een laag gewicht en een lage thermische uitzettingscoëfficiënt. Ook is het koolstofweefsel elektrisch geleidend en bestand tegen hoge temperaturen, waardoor het een ideaal materiaal is om machines in elkaar te zetten. Vooral wanneer je te maken hebt met producten die niet te zwaar mogen wegen.
Koolstofweefsel heeft dus veel eigenschappen waardoor het geschikt is voor de compositie industrie. Een ander voordeel aan dit materiaal is dat je ze in verschillende gewichten en groottes kunt aanschaffen. Voor zowel kleine als grote projecten is het mogelijk om koolstofweefsel te gebruiken.

Aanschaffen koolstofweefsel
Er zijn verschillende (online) winkels waar je koolstofweefsel kunt kopen. Een van de winkels is compositesplaza.com. Op de website kun je informatie vinden over de producten, maar het is ook mogelijk om diverse producten aan te schaffen. Qua koolstofweefsel bieden ze Toray carbon fiber en Aksaca industriële koolstof vezel aan. Deze hebben verschillende soorten weefpatronen zoals vierkant en keper, welke verschillen in gramgewicht.
Wanneer je liever iets meer design stof wilt gebruiken hebben ze ook stoffen met diamant, visgraat en diagonale lijnen.