Acne bij mannen

Heb jij bijvoorbeeld heel erg last van een vette huid of beschikt jouw huid over heel veel puistjes? Dan ben je zeker weten niet de enige. Acne komt heel veel voor bij kinderen in de puberteit, maar veel mannen worstelen zelfs na de pubertijd nog jarenlang met acne. Een goede huidverzorging acne is daarom zeker een aanrader om te doen en doordat je er zelf ook wat tegen kan doen, kan je het goed bijhouden. Zo kan je er namelijk voor zorgen dat je door de juiste huidverzorging zo min mogelijk last krijgt van mee-eters of puistjes. Maar welke producten kan je als man gebruiken als je last hebt van acne.

Dagelijks verzorging

Als je als man dus heel veel last hebt van acne, is het eigenlijk de bedoeling dat je ervoor gaat zorgen dat je poriën door de talgproductie voorkomt. Iets wat je daartegen kan doen is dat je je gezicht twee keer per dag dus wast. Doe dit in de ochtend wanneer je net wakker bent en doe het in de avond ook voordat je gaat slapen. Was je gezicht met lauw water en met milde gezichtsreiniger spul. Let hierbij dan wel op dat je geen producten gaat gebruiken waar zeep in zit. Zeep zorgt er namelijk voor dat je huid uitdroogt en dat stimuleert juist weer de talgproductie. iets wat je dus wilt voorkomen. Een huidverzorging acne is dus heel belangrijk.

Exfolieer en kalmeer de huid

Een van de oorzaken van het krijgen van acne is dus een opstapeling van dode huidcellen. Daarom is het dus belangrijk dat je de gezichtshuid met regelmaat exfolieert, maar doe dit niet met een scrub, want dat kan juist averechts werken als je veel last hebt van acne. Gebruik het liefst een mild exfoliërend product met het ingrediënt salicylzuur erin. Heb je dan nog steeds last van acne? Dan zou je nog een kleimasker kunnen gebruiken. De klei dringt namelijk diep in tot de poriën door.